slaba
slaba
caute chcem sa opytat kde moze byt chyba mam novy motor 80ccm benzin smiesany 1:20 no nedostanem z motora viac nez 30km/h do kopca taha normalne ako po rovine no pomalsie nepresmykuje spojka nic take karburator vycisteny vsetko priechodne no nepojde rychlejsie keby ju .....
dajte nejake rady co to moze byt ?? nechcem kupovat novy motor ani riesit reklamaciu ked je kolo toho dost roboty (chcel by som sa s tym popasovat sam
)
- j-z
- Administrátor
- Kraj: Hlavní město Praha
- Počet motokol: 1
- Fotky: http://www.motokolari.cz/app.php/gallery/album/4
Re: slaba
Základem je diagnostika.
Barva svíčky, síla jiskry (barva), našponovanost řetězu, ...
Startování, kolik najeto, jaký olej, jaká rozeta, ...
Moje padesátka se začala uvolňovat až po 10 km, nejlepších výsledků (dožije-li se) je tak po 3000 km.
Barva svíčky, síla jiskry (barva), našponovanost řetězu, ...
Startování, kolik najeto, jaký olej, jaká rozeta, ...
Moje padesátka se začala uvolňovat až po 10 km, nejlepších výsledků (dožije-li se) je tak po 3000 km.
- j-z
- Administrátor
Jiskra by mela byt modrobila. V prvnim kole zkus jinou svici (N15c). Pokud jsi laboroval s jehlou, tak predpokladam, ze klapku na karburatoru ovladat umis.
Obecne plati, ze mokra a cerna svicka znaci bohatou smes. Tj. kouknout i na pristup vzduchu (molitan). Eventualne (mas-li moznost) zkus jiny karburator.
Obecne plati, ze mokra a cerna svicka znaci bohatou smes. Tj. kouknout i na pristup vzduchu (molitan). Eventualne (mas-li moznost) zkus jiny karburator.
- j-z
- Administrátor
To by byla škoda, zpravidla se jedná o banalitu. Zkus ještě profouknout výfuk.
No keď to veľa nepapa, tak bude niečo ucpané. Já keď som kupoval motor a pak rozobral, tak skoro boli ucpane porty kanálikov vo válci nedokonalím odliatkom hliníka, čili stiahni vaĺec a kukni se do toho. Jinak Brisk ne na píču, kup NGK !Lukas píše:caute chcem sa opytat kde moze byt chyba mam novy motor 80ccm benzin smiesany 1:20 no nedostanem z motora viac nez 30km/h do kopca taha normalne ako po rovine no pomalsie nepresmykuje spojka nic take karburator vycisteny vsetko priechodne no nepojde rychlejsie keby ju .....dajte nejake rady co to moze byt ?? nechcem kupovat novy motor ani riesit reklamaciu ked je kolo toho dost roboty (chcel by som sa s tym popasovat sam
)
- j-z
- Administrátor
Už od dob vlastnictví staré Čezety vím, že Brisky často za poloviční cenu udělají víc muziky. Myslím tím kvalitu jiskry u bohatší (až uchlastané) směsi.Tor158 píše:Potřeboval bych vysvětlit proč je Brisk na Pí.u?.Poraďte.Dejte radu.Tor.
Pokud je motor dobře seřízen, je mu v zásadě jedno, na co jezdí. Papírově vydrží svíčka déle, než samotný motor
Něco málo k diagnostice svíček např. zde: http://www.stekly.wz.cz/svicky.html.
No je to podle zkušeností a názoru každého člověka a proto já osobně bych je nevolil. Někdo zas je chválíTor158 píše:Potřeboval bych vysvětlit proč je Brisk na Pí.u?.Poraďte.Dejte radu.Tor.
Tu NGK doporučují ohledně kšeftu.Je to takový Amerikanismus nebo co je České je k ničemu.
Nedej Bože Čínské.Nikdo ale nedovede zdůvodnit proč je lepší.Je to subjektivní pocit.
Mám něco zahraničního.Tak.To nemá nic společného s tepelnou hodnotou a molekulama.
Brisk je dobrá.No a podívej se na Osciloskop jak vypadá N17c a Z4c.Tam je pravda.
Takže měřit hoši a NGK je něco mezi tím.Jinak jsou to jenom internetové blafy.Tor.
Nedej Bože Čínské.Nikdo ale nedovede zdůvodnit proč je lepší.Je to subjektivní pocit.
Mám něco zahraničního.Tak.To nemá nic společného s tepelnou hodnotou a molekulama.
Brisk je dobrá.No a podívej se na Osciloskop jak vypadá N17c a Z4c.Tam je pravda.
Takže měřit hoši a NGK je něco mezi tím.Jinak jsou to jenom internetové blafy.Tor.
No když podle tebe tepelná vodivost není důležitá tak u tebe motor musí klepat jako kladivoTor158 píše:Tu NGK doporučují ohledně kšeftu.Je to takový Amerikanismus nebo co je České je k ničemu.
Přečti si o tom studie : http://www.sossoukyjov.cz/data/File/VY_ ... E_6b06.pdf
Důvod již byl napsaný a pochybuji že by se to dalo měřit osciloskopemTor158 píše:O tom ale nebyla řeč.Každá svíčka má tepelnou hodnotu.Tak neni co studovat.Otázka zněla
proč je NGK lepší než Brisk.Proč??Jáký je důvod??Tomu nerozumim.Takže objektivní
měřitelný důvod.Tor.
Jaký důvod?Nikde jsem ho nezaznamenal.Nemáš žádné indicie, proč to tak je.
Tak napiš proč je lepší NGK.Nekal tedy Vodu.Proč ??Měřitelně.No a o osciloskopu nic
nevíš.Kdyby jsi věděl, tak to zveřejníš a změříš to.Prostě je to jenom internetový
neměřitelný blaf.Víš vůbec podle obrázků co se tam děje.??Nebo posloucháš jenom
nějaké klepání?Hochu je jiná doba a také technologie.Tor.
Tak napiš proč je lepší NGK.Nekal tedy Vodu.Proč ??Měřitelně.No a o osciloskopu nic
nevíš.Kdyby jsi věděl, tak to zveřejníš a změříš to.Prostě je to jenom internetový
Hochu, přečti si to pak ještě několikrát jelikož evidentně nevidíš les od stromu. Technologie možná postoupila, ale lidská hloupost nikolivTor158 píše:Jaký důvod?Nikde jsem ho nezaznamenal.Nemáš žádné indicie, proč to tak je.
No došly Ti argumenty.Tak rezignuješ.Tady nikdo nebyl za léta schopný uvéstHiTeccom píše:Hochu, přečti si to pak ještě několikrát jelikož evidentně nevidíš les od stromu. Technologie možná postoupila, ale lidská hloupost nikolivTor158 píše:Jaký důvod?Nikde jsem ho nezaznamenal.Nemáš žádné indicie, proč to tak je.
nějaké klepání?Hochu je jiná doba a také technologie.Tor.. Konec OFF topic-u.
na pravou míru elektriku motoru.Byly to jenom BLAFY.No a Ty v tom pokračuješ.
Jseš uplně mimo ,někde u Pionýru a Simsonů.Hloupost musíš obrátit na sebe.
To je známka motorkářských webů.Všechno koupí a žvaní.Nikdo nic neuvede na
pravou míru..Přece to ostatním musí být jasné z obrázků jak to je.A když není, tak se
zeptá.Musíš se učit měřit aby jsi se dozvěděl jak to je a udělal opatření.
Na operaci Ti taky udělají diagnostiku,Potom do Tebe řežou.TOR.
- j-z
- Administrátor
Tore, problem je spis v Tvym stylu vyjadrovani, kterej nezridka konci tim, ze zkratka nekoho naseres. Zkus se nad tim zamyslet, jo?
No asi nejsem diplomat.Nevidím ,ale důvod někomu sdělit ,že je něcoj-z píše:Tore, problem je spis v Tvym stylu vyjadrovani, kterej nezridka konci tim, ze zkratka nekoho naseres. Zkus se nad tim zamyslet, jo?
pitomost.No a co Ty.Vydal by jsi se na cestu kolem světa a neměl
nic najeto.Mne by to vůbec nenapadlo.Mně stačí po Čechách a modlim
se aby se něco nepodělalo a aby mne popř.ČD dovezla domů.Má vůbec
cenu o tom diskutovat?
-
bo-to
- Kraj: Moravskoslezský
- Fotky: https://www.facebook.com/motokolahavirov
JESTLI MÁŠ NOVÝ MOTOR TAK TO NEHOŇ A ZAJÍŽDĚJ V KLIDU MUSÍ SI TO VŠE PĚKNĚ SEDNOUT