Zadní náboj

Diskuze nad technickými problémy

Moderátoři: j-z, Velkocus

Odpovědět
wip

Zadní náboj

Příspěvek od wip »

potřeboval bych kontakt na někoho kdo by byl schopen postavit nebo doporučit komponenty na sestrojení zadního náboje kde rozeta zadního kola na pohon motorem je na pravé straně a na levé straně by byla kotoučová brzda s rozetkou na šlapání , nechápu jak se tam přidělá ta rozeta s volnoběžkou k té kotoučové brzdě.tady je ukázka provedení http://www.sbazar.cz/vyrobakol/detail/6 ... ginal-felt
Švesi

Re: Zadní náboj

Příspěvek od Švesi »

Kotoučovou brzdu bych vyřešil tím že bych ji tam jednoduše nedal a použil místo toho bubnovou v torpédu. V poslední době jsou torpéda zase v oblibě a je jich dost na výběr i od kvalitních výrobců. Samozřejmě je na výběr jak stará protišlapná verze brzdění tak brzdění na řídítkách klasicky pomocí páky a lanka. Mě osobně připadá na motokolo praktičtější ta protišlapná verze, člověk si potom alespoň nemůže splést brzdu se spojkou. Výrobci těch kvalitnějších a konstrukčně složitějších torpéd jsou například Sturmey Archer nebo Shimano.
wip

Příspěvek od wip »

uz mám hotovo a bubnová brzda je shit nebrzdí to mán ji na předním kole
Švesi

Příspěvek od Švesi »

Zajímalo jakou bubnovou brzdu tam máte, konkrétně značku a typ. Též totiž uvažuji pro přestavbu o torpédu, na staré kolo prostě torpédo patří. ;)
wip

Příspěvek od wip »

Je to original na kole Felt a zde se podívej na mé kolo http://www.motorkari.cz/motorka/?mid=95 ... otogalerie
ogusa

Příspěvek od ogusa »

Chlapy měl bych prosbu mám rám z cruisera Felt a scháním vhodný náboj jaký typ tam dát chtěl jsem pětirychlostní ale kvuli tloušce tam nedám ani třírychlostní pač se mi zdá že na dárkách mají ty rozety moc malé oka :-(
olin

Příspěvek od olin »

Já to vyřešil takto: http://olin77.rajce.idnes.cz/levne_Motokolo_66cc/ . Dají se sehnat i pětirychlostní náboje. Veliká výhoda je protišlapná brzda. Jediný problém je, že se musela zvětšit středová díra na rozetě.
ogusa

Příspěvek od ogusa »

Díky to řazení máš vymyšlený chytře budu to řešit podobně a ten náboj tam dám třírychlostní to bude aj stačit ta protišlapná verze je parádní nemusim rešit zadni brzdu :-) motor asi ten sky hawk 70 zdá se kvalitnější chtěl bych ho předělat na ruční starter dá se něco takovýho sehnat
j-z
Administrátor
Kraj: Hlavní město Praha
Počet motokol: 1
Fotky: http://www.motokolari.cz/app.php/gallery/album/4

Příspěvek od j-z »

olin píše:Já to vyřešil takto: http://olin77.rajce.idnes.cz/levne_Motokolo_66cc/ . Dají se sehnat i pětirychlostní náboje. Veliká výhoda je protišlapná brzda. Jediný problém je, že se musela zvětšit středová díra na rozetě.
Jen pro zajímavost, do fóra jde vkládat náhled rajčete.

Kód: Vybrat vše

[rajce]http://www.rajce.net/a11688196[/rajce]
j-z (Jiří) | admin@motokolari.cz
Ne všemu rozumím, ale vždy rád poradím
Josef

Příspěvek od Josef »

Zdravím.Tak jsem se v této diskusi nedozvěděl jak jte to vyřešili s tím zadním nábojem-uchycení kotouč.brzdy a cvrku na levou stranu.Postavil jsem Felta s motorem Honda a variátorem a teď řeším stejný problém.Na kole je orig.Shimano 3kvalt v náboji,který používám.Když na motor dáte variátor tak ho musíte otočit a náhon máte na pravé straně.Odkaz,který je u prvního příspěvku nefunguje.Byl bych rád kdyby mi někdo poradil,pokud už to řešil.Díky za odpovědi.
WP_20150903_18_34_11.jpg
WP_20150903_18_33_37.jpg
WP_20150903_18_33_48.jpg
j-z
Administrátor

Příspěvek od j-z »

Josef píše:Zdravím.Tak jsem se v této diskusi nedozvěděl jak jte to vyřešili s tím zadním nábojem-uchycení kotouč.brzdy a cvrku na levou stranu.Postavil jsem Felta s motorem Honda a variátorem a teď řeším stejný problém.Na kole je orig.Shimano 3kvalt v náboji,který používám.Když na motor dáte variátor tak ho musíte otočit a náhon máte na pravé straně.Odkaz,který je u prvního příspěvku nefunguje.Byl bych rád kdyby mi někdo poradil,pokud už to řešil.Díky za odpovědi.
Na tu levou stranu chceš kotoučovku i volnoběžku? To snad ani nejde, ne? Dokážu si představit, že pokud je na levé straně nějaký materiál, šel by na soustruhu stočit závit a k němu najít vhodnou volnoběžku (trial, babeta). Jen pozor na směr volnoběžky, některé se dají otočit, ale pak se dost blbě sundavaj.
olin

Příspěvek od olin »

Josef píše:Zdravím.Tak jsem se v této diskusi nedozvěděl jak jte to vyřešili s tím zadním nábojem-uchycení kotouč.brzdy a cvrku na levou stranu.Postavil jsem Felta s motorem Honda a variátorem a teď řeším stejný problém.Na kole je orig.Shimano 3kvalt v náboji,který používám.Když na motor dáte variátor tak ho musíte otočit a náhon máte na pravé straně.Odkaz,který je u prvního příspěvku nefunguje.Byl bych rád kdyby mi někdo poradil,pokud už to řešil.Díky za odpovědi.
Já bych to vyřešil hřídelí, která by převáděla pohon z pravé strany nalevou, upnutou k podsedlový trubce na rámu za motorem. Na tu hřídel by šla krásně přidělat i volnoběžka, která by tím pádem nemusela být na náboji zadního kola. Tím by se zabily dvě mouchy jednou ranou a to že by se vrátila rozeta vlevo, kam patří a zároveň by se tím vyřešil i ten cvrk. Pokud máš v náboji protišlapnou brzdu, tak bych kotouč neřešil. Pak nemusíš řešit dvě páčky na jednu ruku, popř. dvě brzdy na jednu páčku, což dle mého taky není zrovna OK.
wip

Příspěvek od wip »

ja si koupil 3rychlostmí náboj na kotoučovou brzdu kde mám kotouč a tedka se bude vyrábět patent na rozetku s volnoběžkou.Mám poměřeno a vejde se to tam.
Přílohy
555406.jpg
555406.jpg (71.87 KiB) Zobrazeno 14791 x
555408.jpg
555408.jpg (77.91 KiB) Zobrazeno 14791 x
Josef

Příspěvek od Josef »

WP_20150905_12_49_34_Pro.jpg
Shimano 3rzchl. náboj na kotouč nedělá.Jediné co jsem našel tak Sturmey Archer za 2250Kč.Chtěl jsem se ještě zeptat jaký náboj jsi použil a jakou zadní rozetu-kolik zubů,popř. jak to jede.Já tam měl původně motor z křoviňáku 2takt,musel jsem předělat válečky ve variátoru,protože měl vysoké otáčky no a na konec jsem volil Hondu.Zadní rozetu mám 36 zubů,na 1 se v poho rozjedu max 35,na 3 52Km.Mám ještě tento moto co ty ale na přímo,kolo jede skoro 70km.
spodní číslo je max.rychlost
spodní číslo je max.rychlost
Martin
Kraj: Zlínský

Příspěvek od Martin »

co vlastně chceš přesně dělat s tím zadním nábojem chceš dát na levou stranu kotouč a na pravou rozetu s volnoběžkou a nebo chceš rozetu s volnoběžkou mět na levé straně?
Josef

Příspěvek od Josef »

Jak jsem psal výše-pohon zad.kola je na pravé straně,protože tam mám variátor a na pravou stranu potřebuji kotouč.brzdu a volnoběžku pro šlapání.Na obrázku je to vidět-červený Felt.
Josef

Příspěvek od Josef »

Oprava-na levou str. kotouč.brzdu a volnoběžku.
j-z
Administrátor

Příspěvek od j-z »

Josef píše:Jak jsem psal výše-pohon zad.kola je na pravé straně,protože tam mám variátor a na levou stranu potřebuji kotouč.brzdu a volnoběžku pro šlapání.Na obrázku je to vidět-červený Felt.
Vtěsnat tam oboje, to bude teda oříšek pro Popelku. Ty úchyty na zadní stavbu tam budeš navařovat? Ten řetěz by měl hypoteticky místo jen na vnitřní straně - viz foto kotoučovky normálního kola. Vidím v tom ale slepou nebo velmi náročnou cestu. To je lepší najít ten náboj s integrovaným bubnem.
Obrázek
Obrázek
Martin
Kraj: Zlínský

Příspěvek od Martin »

zapomeň na to že dáš na levou stranu volnoběžku a kotouč musel bys vyrobit uplně nový náboj zadního kola jinak tam nic jiného nedostaneš nebo použíj tak jak píšou kolegové víš s bubnem a nebo ještě poslední možnost v pleť tam do zadního kola náboj zadního kola babeta ta má volnoběžku na levé straně a na pravé na rozetu úchyt a oželet kotouč buzdu i když by se dal ten náboj babetacky z levé strany osustružit do roviny pro kotouč musel bys více roztáhnout zadní vidlu
Odpovědět