tachometr

Elektroporadna

Moderátor: j-z

Gazelle free
Příspěvky: 49
Registrován: úte 31. led 2017 21:29:38

tachometr

Příspěvek od Gazelle free » úte 09. kvě 2017 9:37:56

ahoj nemate problem s tachometrem..slysel jsem ze to nejak spatne ukazuje....mate nejake zkusenosti chtel bych jsi koupit sigmu.



Uživatelský avatar
j-z
Administrátor
Příspěvky: 704
Registrován: ned 06. črc 2014 13:47:50
Fotky: http://www.motokolari.cz/app.php/gallery/album/4

Re: tachometr

Příspěvek od j-z » úte 09. kvě 2017 22:00:48

Kupodivu menší rušení vykazují ty bezdrátové. Ale obecně elektronika je citlivá na vibrace a na zloděje, proto jej nemám.


j-z (Jiří) | admin@motokolari.cz
Ne všemu rozumím, ale vždy rád poradím

Ikkju
Příspěvky: 7
Registrován: pon 24. dub 2017 9:07:36

Re: tachometr

Příspěvek od Ikkju » úte 09. kvě 2017 22:03:52

U babett se řešilo rušení elektrického tachometru, ale mám pocit, že stačí odrušená svíčka/fajfka. Osobně mám el. tachometr (vedení drátem) na babettě i na motokole, a nebyl problém.



Uživatelský avatar
nulrum
Příspěvky: 108
Registrován: ned 23. říj 2016 0:51:51

Re: tachometr

Příspěvek od nulrum » stř 10. kvě 2017 12:16:34

Taky jsem u dratoveho nezaznamenal sebemensi probrelm. (SkyHawk)
U jednoho bezdratoveho tachometru cca pred dvema lety ano, ale uz nevim co to bylo za motor. Vim jen ze to byla 80.



Gazelle free
Příspěvky: 49
Registrován: úte 31. led 2017 21:29:38

Re: tachometr

Příspěvek od Gazelle free » stř 10. kvě 2017 12:45:42

super mam dratovy a motor SH.takze jsem klidny....



Abiczek
Příspěvky: 30
Registrován: úte 12. dub 2016 16:33:31

Re: tachometr

Příspěvek od Abiczek » pon 15. kvě 2017 7:57:18

Ahoj, mám bezdrátovou Sigmu a taky bez problémů. Sice při vyšších rychlostech proměřuje, ale to už není o rušení...



hrabex
Příspěvky: 15
Registrován: ned 28. úno 2016 0:24:02

Re: tachometr

Příspěvek od hrabex » pon 22. kvě 2017 23:03:40

ty lepší, značkové bezdrátové mají nějaké kodování, měly by být v pohodě. Tachoš z Lídlu naopak chytal rušení z všeho možného i nemožného, až jsem projel kolem nějaké svářečky, přestal fachat uplně. Naštěstí tam nebývaj problémy s reklamací.



Rada
Příspěvky: 14
Registrován: pon 29. kvě 2017 21:11:52

Re: tachometr

Příspěvek od Rada » sob 01. črc 2017 0:11:36

Zdravím, mě to rušilo i drátový a hle, motorové kity nemají odrušenou fajfku, vrazil jsem tam co bylo po ruce, bakelitovou Tesla z cívky ze škodovky a po problému, motor dokonce získal pravidelnější chod.



Honza
Příspěvky: 116
Registrován: sob 15. říj 2016 20:15:53

Re: tachometr

Příspěvek od Honza » sob 01. črc 2017 16:03:04

Mám drátový z Lidlu, a funguje na 100%



Rada
Příspěvky: 14
Registrován: pon 29. kvě 2017 21:11:52

Re: tachometr

Příspěvek od Rada » ned 02. črc 2017 1:28:44

Já jsem pořídil Venturu, také jeden z nejlevnějších, ale pracuje dobře. A jaký máte motor? Mám Fire Horse 48cc, tam ta odrušená fajfka nebyla, to jsem zjistil až po demontáži, možná, pokud máte Sky Howk, nebo jiný model, tak tam možná odrušená je.. mě to rušilo přes drátový snímač. Já jen, že už o tom psalo víc lidí s drátem, tak aby věděli, že je tu ta možnost a zkontrolovat fajfky..



Kofi
Příspěvky: 61
Registrován: čtv 10. lis 2016 15:20:09

Re: tachometr

Příspěvek od Kofi » ned 28. led 2018 17:43:07

Mám podobný problém a hledám radu, koupil jsem zadní světlo s blinkry a brzdou, je to určeno na obyč. kolo. Vše přes kablík a baterku, ale směrovky jak nastartuji nefungují, jsou rušeny. Mám Sky Howk 80, proto se raději ptám jestli pomůže jen odrušená fajfka, nebo nějaký odrušovací kondenzátor. Děkuji za názory.



Uživatelský avatar
Tor158
Příspěvky: 572
Registrován: pát 12. pro 2014 19:42:45

Re: tachometr

Příspěvek od Tor158 » ned 28. led 2018 18:08:42

Já si myslím že by pomohlo- napájet to dvojdrátově + a - samostatně- nepropojeno
na rám kola.Zkus to .Jinak nějaký filr L-C nebo R-C filtr.Odpor ve fajfce ,(odrušovací)
Ti sežere část výkonu zápalu.Chce to polaborovat.Tor.



Kofi
Příspěvky: 61
Registrován: čtv 10. lis 2016 15:20:09

Re: tachometr

Příspěvek od Kofi » ned 28. led 2018 18:31:16

Děkuji za rychlou odpověď, ale tam není nic na kostru, vše přímo vedeno slabými drátky ve svazku od přepínače ku světlu. Blikače blikají, ale jak nastartuji přestane ten cyklovač fungovat, jinak vše funguje. Tady vidíš jaký jsem odborník na elektro... Tak fajfku nedoporučuješ, na tu jsem trochu spoléhal, až ji koupím, škoda. Ty případné filtry se namontují kam...



Uživatelský avatar
Tor158
Příspěvky: 572
Registrován: pát 12. pro 2014 19:42:45

Re: tachometr

Příspěvek od Tor158 » ned 28. led 2018 19:49:40

Hm.Tak to tam leze vzduchem nebo přes kapacity rámu a vedení.Zkus to ještě
prověřit ,jestli to není někde přichycené galvanicky na rám.Stačí ohmetrem.
Jednoduchý filtr- zapoj elektrolytický kondenzátor tak 47mikro až 100mikro na
24 v- mezi + a - co nejblíže toho blikače.Zároveň k němu připoj paralelně keramický
kondenzátor tak 100nano.Takhle to můžeš zablokovat i u baterie.Musíš vyzkoušet.Pozor
na polaritu elektrolytu.Je dobré ty kabílky vést co nejdál od zapalování.Tor.



Kofi
Příspěvky: 61
Registrován: čtv 10. lis 2016 15:20:09

Re: tachometr

Příspěvek od Kofi » ned 28. led 2018 20:08:44

Díky moc, budu laborovat, snad se na těch kabelech neuškrtím... Tak ještě jednou díky za trpělivost s "odborníkem" na elektro... :roll:



Uživatelský avatar
Tor158
Příspěvky: 572
Registrován: pát 12. pro 2014 19:42:45

Re: tachometr

Příspěvek od Tor158 » ned 28. led 2018 20:23:43

Tady je ještě pro inspiraci profi filtr.Hodnoty se musí spočítat nebo nalaborovat.
Tak zdar a příjemnou laboraci.Tor. ;)
Přílohy
Filtr VF.jpg



trojto17
Příspěvky: 2
Registrován: pát 18. kvě 2018 22:01:46

Re: tachometr

Příspěvek od trojto17 » ned 29. črc 2018 23:03:41

Zdravím
Chtěl bych se zeptat jestli nemáte někdo nějaké zkušenosti s tímto tachometrem:https://m.ebay.com/itm/Speedometer-Odom ... 2111955830



Honza
Příspěvky: 116
Registrován: sob 15. říj 2016 20:15:53

Re: tachometr

Příspěvek od Honza » ned 29. črc 2018 23:50:18

trojto17 píše:
ned 29. črc 2018 23:03:41
Zdravím
Chtěl bych se zeptat jestli nemáte někdo nějaké zkušenosti s tímto tachometrem:https://m.ebay.com/itm/Speedometer-Odom ... 2111955830
Mám ho, je zpřevodovanej na 26". Funguje, jen převodka je plastová včetně šneku, je potřeba to pořádně promazat, a ve případě nutnosti přihnutí unašeče opatrně, aby se nezkřivil celý kroužek. Je vyrobenej z nočníkový oceli...



stunik
Příspěvky: 4
Registrován: čtv 29. srp 2019 12:59:31

Re: tachometr

Příspěvek od stunik » pon 02. zář 2019 21:14:11

Chlapi, cívka mi ruší cyklocomputer (tachometr) dá se bez problémů vyměnit (přešroubovat) odrušená fajfka, příp. kabel od originál cívky? Nebo musí být nějaká úprava?



Uživatelský avatar
j-z
Administrátor
Příspěvky: 704
Registrován: ned 06. črc 2014 13:47:50
Fotky: http://www.motokolari.cz/app.php/gallery/album/4

Re: tachometr

Příspěvek od j-z » sob 07. zář 2019 8:12:59

Vlastní fajfka úplně v pohodě. Kabel je horší, ten je zataven.
Druhou možností je používat jiný cyklokomp. A nebo ho nepoužívat vůbec.


j-z (Jiří) | admin@motokolari.cz
Ne všemu rozumím, ale vždy rád poradím

Tor

Re: tachometr

Příspěvek od Tor » ned 07. čer 2020 22:59:35

j-z píše:
sob 07. zář 2019 8:12:59
Vlastní fajfka úplně v pohodě. Kabel je horší, ten je zataven.
Druhou možností je používat jiný cyklokomp. A nebo ho nepoužívat vůbec.
Pro milovníky retrokol:https://www.2i.cz/i/6urjM



Tor

Re: tachometr

Příspěvek od Tor » ned 14. čer 2020 21:10:52

Tor píše:
ned 07. čer 2020 22:59:35
j-z píše:
sob 07. zář 2019 8:12:59
Vlastní fajfka úplně v pohodě. Kabel je horší, ten je zataven.
Druhou možností je používat jiný cyklokomp. A nebo ho nepoužívat vůbec.
Pro milovníky retrokol:https://www.2i.cz/i/6urjM
Doplněk: V zapojení lze doporučit strmou pentodu RV12P2000(Wermacht werke) nebo
Československou vojenskou 6F32 nebo 6F36.



Odpovědět