Řetěz

Diskuze nad technickými problémy

Moderátoři: j-z, Velkocus

Honza
Příspěvky: 47
Registrován: So 15. Říj 2016 20:15:53

Řetěz

Příspěvek od Honza » Ne 23. Říj 2016 16:07:47

...tak jsem při jízdě rozstřelil spojku řetězu. Došlapal jsem, nicméně následně zjistil, že moje standartní cyklo nýtovačka je na 1/2*3/16 .malá :cry: Nemáte někdo tip na nějakou, kterou se to dá zvládnout?

priper

Re: Řetěz

Příspěvek od priper » Ne 23. Říj 2016 17:35:49

použvej google.Je to tahle používám ji a funguje.http://www.motops.cz/roznytovacka---roz ... ni-retezu/

Honza
Příspěvky: 47
Registrován: So 15. Říj 2016 20:15:53

Re: Řetěz

Příspěvek od Honza » Ne 23. Říj 2016 18:35:54

Tak jinak, kleštěmi roznýtuju, ale nesnýtuju. To mi nepomůže :evil:

Honza
Příspěvky: 47
Registrován: So 15. Říj 2016 20:15:53

Re: Řetěz

Příspěvek od Honza » Út 25. Říj 2016 21:58:23

Vyřešeno od lesa, český řetěz ČZ 1/2x3/16 se mi do nýtovačky vejde :-)

priper

Re: Řetěz

Příspěvek od priper » Stř 26. Říj 2016 18:44:22

a jak jsi to znýtoval aby se třeba ten nyt nevyvlíkl ven.Což se mi stalo u tohoto řetězu

Honza
Příspěvky: 47
Registrován: So 15. Říj 2016 20:15:53

Re: Řetěz

Příspěvek od Honza » Stř 26. Říj 2016 22:05:31

Jen protlačil, dělám to tak na kolech už 20 let a zatím bez potíží...

priper
Příspěvky: 13
Registrován: Čt 27. Říj 2016 0:22:24

Re: Řetěz

Příspěvek od priper » Čt 27. Říj 2016 0:23:32

jen protlačil a pak jen natlačil zpět

Gazelle free
Příspěvky: 42
Registrován: Út 31. Led 2017 21:29:38

Re: Řetěz

Příspěvek od Gazelle free » Čt 27. Dub 2017 22:07:26

zdrav motokolari,mam problem s retezem na motoru,a s napinaci kladkou.porad to preskacuje a nebo to lupe zadni rozeta je upevnena pres spice akorat jsem musel upravit jiny rozmer diky zadnimu naboji nexus 7 .Zda je problem tim ze mam starsi rozetu a nebo ne...jinak m pouzity retez ze sady a napinak jsem upravil s pruzinou...A zadni nastavba ramu uchyceni tak ze od naboje ke stredu naboje se uzuje se mam 28 kola.Napinaci kladka je dost na tesno kolem spic.Jsem z toho zoufali.Mate nekdo zkusenost podobnym problem....zkusim hodit fotky do galerie.....pokud to zvladnu...

Gazelle free
Příspěvky: 42
Registrován: Út 31. Led 2017 21:29:38

Re: Řetěz

Příspěvek od Gazelle free » Pá 28. Dub 2017 15:36:58

kluci,je to blba otazka? Ta rozeta ma prolis ja ho mam dovnitr naboje muze to zpusobit to ze ten retez preskoci vzdy na spodni strane rozety a tlaci se do vypletu...

Avátar uživatele
j-z
Administrátor
Příspěvky: 472
Registrován: Ne 06. Črc 2014 13:47:50
Fotky: app.php/gallery/album/4
Kontaktovat uživatele:

Re: Řetěz

Příspěvek od j-z » Pá 28. Dub 2017 21:53:56

Gazelle free napsal:
Pá 28. Dub 2017 15:36:58
kluci,je to blba otazka? Ta rozeta ma prolis ja ho mam dovnitr naboje muze to zpusobit to ze ten retez preskoci vzdy na spodni strane rozety a tlaci se do vypletu...
Dej video.
j-z (Jiří) | admin@motokolari.cz
Ne všemu rozumím, ale vždy rád poradím

Avátar uživatele
nulrum
Příspěvky: 54
Registrován: Ne 23. Říj 2016 0:51:51

Re: Řetěz

Příspěvek od nulrum » So 29. Dub 2017 21:20:05

Kdyz je tu psano o rozete a retezu, rad bych se poptal na to jesli kdyz pouziju rozetu misto kotoucovy brzdy musi byt ta rozeta jina??
Protoze uz z principu je jasne, ze pokud ji namontuju na draty tak je uplne jinde nez kdyz ji prisroubuju na ten sestidirovej drzak pro kotouc brzdy. Cca 3-5 cm rozdil. Jak jste to kdo resil?

Gazelle free
Příspěvky: 42
Registrován: Út 31. Led 2017 21:29:38

Re: Řetěz

Příspěvek od Gazelle free » Čt 11. Kvě 2017 6:19:45

kluci,co mam delat ze pres napinak na retez.vrchni cast retezu je volna a spodni cast je napnutem stavu.a kdyz pootocim kolem tak je to opacne retezem.Nemate nejakou zkusenost co s tim...mam strach abych to nejak nerozbil zadni kolo.

Petrvaluch
Příspěvky: 30
Registrován: Čt 20. Dub 2017 9:15:25

Re: Řetěz

Příspěvek od Petrvaluch » Čt 11. Kvě 2017 6:59:13

20170509_101228.jpg
Taky jsem to našrouboval na ten držek na kotoučovku a super diry jsem provrtal podle brzdy
20170509_101228.jpg
Taky jsem to našrouboval na ten držek na kotoučovku a super diry jsem provrtal podle brzdy
nulrum napsal:
So 29. Dub 2017 21:20:05
Kdyz je tu psano o rozete a retezu, rad bych se poptal na to jesli kdyz pouziju rozetu misto kotoucovy brzdy musi byt ta rozeta jina??
Protoze uz z principu je jasne, ze pokud ji namontuju na draty tak je uplne jinde nez kdyz ji prisroubuju na ten sestidirovej drzak pro kotouc brzdy. Cca 3-5 cm rozdil. Jak jste to kdo resil?

Avátar uživatele
j-z
Administrátor
Příspěvky: 472
Registrován: Ne 06. Črc 2014 13:47:50
Fotky: app.php/gallery/album/4
Kontaktovat uživatele:

Re: Řetěz

Příspěvek od j-z » Čt 11. Kvě 2017 8:03:56

:-)
Obě řetězová kola musí být v zákrytu tak, aby se řetěz nelámal při cestě mezi nimi. Ověř alespoň pohledem. Při otáčení by to mělo jít plynule.
Řetěz nepřepínat, při chodu motoru je volná strana logicky dole, kde je napínák, resp. při 'couvání' bude nahoře.
j-z (Jiří) | admin@motokolari.cz
Ne všemu rozumím, ale vždy rád poradím

Honza
Příspěvky: 47
Registrován: So 15. Říj 2016 20:15:53

Re: Řetěz

Příspěvek od Honza » Čt 18. Kvě 2017 10:37:24

Gazelle free napsal:
Pá 28. Dub 2017 15:36:58
kluci,je to blba otazka? Ta rozeta ma prolis ja ho mam dovnitr naboje muze to zpusobit to ze ten retez preskoci vzdy na spodni strane rozety a tlaci se do vypletu...
no, tak tu rozetu namontuj obráceně :idea:

Tomáš-Vestec
Příspěvky: 3
Registrován: Po 20. Lis 2017 10:28:19

Re: Řetěz

Příspěvek od Tomáš-Vestec » Po 20. Lis 2017 16:10:05

Ahoj jsem tu nový ledasco jsem si už přečetl ale, chci se zeptat na řetěz ze sady co je dodávaný s motorem. Ujedu pár Km a pořád jenom dotahuji řetěz pořád se vytahuje a to jsem ho namazal, je to tím že je to aušus?

Avátar uživatele
j-z
Administrátor
Příspěvky: 472
Registrován: Ne 06. Črc 2014 13:47:50
Fotky: app.php/gallery/album/4
Kontaktovat uživatele:

Re: Řetěz

Příspěvek od j-z » Po 20. Lis 2017 17:06:50

Každej novej se zprvu vytahuje víc, ten ČZ ale o dost míň.
j-z (Jiří) | admin@motokolari.cz
Ne všemu rozumím, ale vždy rád poradím

Odpovědět