Hluk, vibrace

Diskuze nad technickými problémy

Moderátoři: j-z, Velkocus

Brdynek
Příspěvky: 81
Registrován: Po 28. Črc 2014 10:13:00

Re: Hluk, vibrace

Příspěvek od Brdynek » Po 03. Srp 2015 8:36:28

Brdynek napsal:Vcera jsem si privezl vyvazenou klikovku, pry to dalo hodne prace, ale podarilo se. Jeste dnes to smontuji a zitra provedu testovaci jizdu a dam vedet, jak jsem s udajne vyvazenou klikou pochodil
tak klikovka je vyvážená a motor si jenom vrní, vyvážení přišlo na pouhých 200,-Kč



Martin
Příspěvky: 69
Registrován: Stř 09. Črc 2014 17:00:33

Re: Hluk, vibrace

Příspěvek od Martin » Út 04. Srp 2015 22:21:09

já jak jsem měl motor hned jsem raději dal nové ložiska a gufera klikovku jsem centroval hazela jak svina byla to ještě ta stará typa kde jsou šroubované setrváky prostě hrůza žádna přesnost no a ted šlape pěkně
když by někdo měl zájem opravuji motory i převodovky-předlohy mám vylepšené žádná čína,dělám i přípravky :D



T57a1
Příspěvky: 12
Registrován: Út 29. Črc 2014 21:42:56

Re: Hluk, vibrace

Příspěvek od T57a1 » Čt 20. Srp 2015 19:55:18

Chlapi zkusil jsem vybrousit do nového pístu v místě sání větší otvor dle poznatků a myslím si že se ztratil výkon,denně ujedu na kole přes 70km takže okolo 1500km měsíčně.Zvuk je takový hlubší ale kopečky došlapávám více než před tím /80cm3/Dal jsem nový píst,kroužky,pístní čep ložisko.Koupil jsem na Ebay za 380,-Kč.Vibrace stejné v práci myslí že mám Aizhaimera.Mám oproti loňsku změnu zadní rozeta taky koupená na Ebay 40z jeví se mě dobře mám jí danou přes mezipřírubu na zadní nábu standart na kotouč brzdu.



T57a1
Příspěvky: 12
Registrován: Út 29. Črc 2014 21:42:56

Re: Hluk, vibrace

Příspěvek od T57a1 » Čt 20. Srp 2015 19:59:52

A ještě další ,podařilo se mě že nepotřebuji mít napínák řetězu.Vyšel mě řetěz od motoru na zadní rozetu akorát.



Avátar uživatele
j-z
Administrátor
Příspěvky: 687
Registrován: Ne 06. Črc 2014 13:47:50
Fotky: http://www.motokolari.cz/app.php/gallery/album/4

Re: Hluk, vibrace

Příspěvek od j-z » Čt 20. Srp 2015 20:31:12

T57a1 napsal:A ještě další ,podařilo se mě že nepotřebuji mít napínák řetězu.Vyšel mě řetěz od motoru na zadní rozetu akorát.
To je otazka casu, i kvalitni CZ se musi obcas dopinat.
K nazoru vyse (pist) - kolik mas najeto od zabehu? Nesedne si to jeste? Pokud jezdis tolik, kolik ti ten motor vydrzi do GO?


j-z (Jiří) | admin@motokolari.cz
Ne všemu rozumím, ale vždy rád poradím

T57a1
Příspěvky: 12
Registrován: Út 29. Črc 2014 21:42:56

Re: Hluk, vibrace

Příspěvek od T57a1 » Ne 23. Srp 2015 12:36:16

Mám na řetěz najeto okolo 2500 km a na motor okolo 6000km.Píst jsem vrátil původní zpět a výkon vzrostl.Řetěz je již trochu volnější,ale zatím v mezích.Napínák mám již připravený.



bo-to
Příspěvky: 371
Registrován: Stř 22. Dub 2015 12:11:54
Fotky: http://www.moto-kola.estranky.cz/
Kontaktovat uživatele:

Re: Hluk, vibrace

Příspěvek od bo-to » Út 10. Lis 2015 23:51:56

jak se projeví komprese na vykon motoru ...............poradte prosím .........dal jsem pod hlavu nove těsnění a jede pomaleji a do kopce musím už pomáhat .........vyrobce udavá 1,5 až 2 mm .................



Avátar uživatele
j-z
Administrátor
Příspěvky: 687
Registrován: Ne 06. Črc 2014 13:47:50
Fotky: http://www.motokolari.cz/app.php/gallery/album/4

Re: Hluk, vibrace

Příspěvek od j-z » Stř 11. Lis 2015 12:06:16

bo-to napsal:jak se projeví komprese na vykon motoru ...............poradte prosím .........dal jsem pod hlavu nove těsnění a jede pomaleji a do kopce musím už pomáhat .........vyrobce udavá 1,5 až 2 mm .................
Myslím, že je úplně zbytné dávat tutéž otázku ve stejném čase na 3 různá místa v rámci jednoho webu. Šance se tím neztrojnásobí.
viewtopic.php?p=1092#p1092


j-z (Jiří) | admin@motokolari.cz
Ne všemu rozumím, ale vždy rád poradím

Jan
Příspěvky: 20
Registrován: Stř 01. Kvě 2019 20:24:38

Re: Hluk, vibrace

Příspěvek od Jan » Út 10. Zář 2019 19:47:58

Ahoj tak jsem volal do klikovek a zeptal se na vycentrování.Jak jste to tam posílali? Sundali jste píst s ložiskem nebo jste sundali i ojnici? Díky za odpověď.Chtěl bych to poslat v zimě až na kole nepůjde jezdit.
Určitě bych přidal i nový ložiska skf 6202-2RSH/C3 jelikož číňanovi nevěřím.



Odpovědět